Orango Run 2022

Nieuw NL record! De Last Men Standing zit er weer op...

Op 5 maart startten meer dan 200 lopers door heel het land (en België, Engeland en Zwitserland) hun eerste rondje van 6,7 km. Om vervolgens om 06.00 uur aan hun tweede rondje te beginnen. Net zo lang tot er maar één overbleef... en dat duurde best een tijdje, een heel tijdje, zeg maar gerust heel erg lang. Zó lang dat het Nederlands record (voor zover wij het konden terugvinden) officieus volledig aan flarden werd gelopen.

Gerben Oevermans en Frank Houweling liepen vanaf ronde 21 namelijk met z'n tweeën naar 37 rondes. 37 uur achter elkaar starten voor een rondje van 6,7 km! In totaal liepen ze samen tot 249 km. Het oude record werd in de VS gelopen en stond op 32 rondes. Wat een diep respect hebben wij voor deze bikkels! Echt buiten elke redelijke gedachtegang dat je dit mentaal en fysiek kan opbrengen. Na elk uur moet je weer tegen ons aankijken en jezelf maar weer motiveren om te starten. Het ging bijna even mis bij Gerben, die maar net op tijd kon starten na een dutje, maar na overleg met de 'VAR' werd de starttijd goedgekeurd. Na ronde 37 moest Gerben het bijltje erbij neerleggen en vertrok Frank voor de ereronde. Frank liep uiteindelijk met 38 uur en 254,6 km het officieuze Nederlands record! Gefeliciteerd!

‘Gekkenwerk’ zal je misschien denken, maar de deelnemers genoten met volle teugen van deze uitdaging. Voor de één lag die uitdaging bij 3 rondjes (20,1 km), voor de ander begon de uitdaging pas bij 15 rondes (100,5 km).

We hebben ontzettend veel leuke reacties gehad, veel succes wensen, bedankjes en leuke foto’s. En regelmatig de vraag: “Is het volgend jaar weer?” En dit was nou precies de opzet van de Last Men Standing: mensen in beweging krijgen. Nou dat is gelukt, zeker ook omdat er dit jaar weer veel mensen meegefietst/gelopen/geskated hebben. Iedereen bedankt voor de deelname!

Een tweede doel was om zo veel mogelijk op te halen voor het goede doel. Er is voor meerdere goede doelen gelopen maar veelal voor KiKa, waar ook de organisatie zelf voor inzamelde. Maar ook voor Giro 555 Oekraïne werd geld opgehaald. Het totaal is wat verdeeld over verschillende acties maar bij elkaar is er zeker € 20.000,00 opgehaald!

Kortom we hebben als organisatie weer enorm genoten van jullie! Bedankt voor al het enthousiasme, de mooie donaties en jullie fantastische prestaties! En wie weet tot volgend jaar 😊

Het klassement

Dit jaar geen corona avondklok, maar we gingen door tot het gaatje. Bij de Last Men Standing kan er maar één finishen, de rest valt af. En krijgt een DNF. Met verbazing hebben wij de prestaties van de deelnemers gevolgd. Waar sommige deelnemers het doorzettingsvermogen en de energie vandaan halen is echt ongelooflijk. Diep respect. Bekijk het eindklassement hier:

Klassement Last Men Standing Orango Run 2022

Doneer aan KiKa:  Inzamelingsactie KiKa - Last Men Standing

 

 

Gelukkig hebben we de foto's nog...

Er zijn heel veel foto's geüpload tijdens de editie van 2022. Tafels met eten, enthousiaste gezichten, mooie landschappen, heel veel horloges en vermoeide benen. Uit alle foto's hebben we een selectie gemaakt:

 

LAST MEN STANDING ORANGO RUN

Na het ongekende succes van vorig jaar (bekijk hier de 2021 editie) organiseerden we zaterdag 5 maart weer de LAST MEN STANDING ORANGO RUN. Bijna geheel in dezelfde opzet, dus een volledig corona proof hardloopevent, dat 100% zeker door zal gaan!

De Last Men Standing is een uitdagende afvalrace bestaande uit rondjes van 6,7 km (lees hier waarom 6,7 km). Klokslag elk uur start je een nieuwe ronde. Wie lopen de meeste rondes en houden het het langste vol? Wie worden de 'Last Men Standing'?

VOOR WIE? Ongeacht je leeftijd, geslacht, conditie, doelstelling of ervaring, ben je van harte welkom om deel te nemen! Je kan natuurlijk ook afspreken om één of twee rondjes met iemand mee te lopen!

WANNEER? Zaterdag 5 maart 2022, start om 05:00 uur.

HOE? Er zijn geen kosten, lees hieronder snel verder, ga de uitdaging aan en schrijf je in!

 

Hoe werkt de Orango Run LAST MEN STANDING?

De Orango Run Last Men Standing is een virtuele afvalrace. Je zet een route uit rond je huis van precies 6,7 km. We starten om 05.00 uur in de morgen en klokslag elk uur start je een nieuwe ronde ... tot je niet meer kan. 

De snelheid maakt dus niet uit en ook het aantal rondes dat je loopt bepaal jij zelf. Dit is dus een run die geschikt is voor iedereen, zolang je maar 6,7 km loopt in een uur. Vanzelfsprekend kan je stellen, dat hoe sneller je loopt, hoe meer rust je hebt. Het is leuk om vrienden of familie te vragen om een rondje mee te lopen of te fietsen als support. Zo komen we allemaal in beweging!

Je kunt kiezen voor een rondje, heen en terug, binnen of buiten, of zelfs een loopband. Je bent hier vrij in, zolang je maar elk uur 6,7 km hardlopend aflegt. Mochten de corona maatregelen het toestaan dan is het natuurlijk ook leuk om met meerdere lopers te starten vanaf een vast punt en vanuit daar een vaste route uit te zetten.

Zaterdag 5 maart 2022, starten we dus om 5.00 's ochtends het eerste rondje. Klokslag op het uur mag je aan je volgende ronde starten (niet vroeger/niet later). Na elk rondje zorg je ervoor dat je rondje naar Strava wordt geüpload. Er wordt een Zoom sessie opgezet, zodat de deelnemers elkaar kunnen motiveren. En er wordt een livestream gedaan, zodat de deelnemers gevolgd kunnen worden. Kan je niet meer starten aan je volgende ronde, dan is de Last Men Standing voor jou ten einde. De Last Men Standing eindigt als de laatste loper stopt.

Dit event is door vrijwilligers opgezet. Deelname is dan ook gratis. Mocht je iets terug willen geven, geef het dan niet aan ons, maar doe een donatie aan KiKa op onze pagina: Inzamelingsactie KiKa - Last Men Standing

Meer weten over de regels en andere details? Klik hier.

 

Alvast veel plezier gewenst!

 

Een uniek aandenken

Voor de LAST MEN STANDING (LMS) ORANGO RUN is een speciaal eventshirt ontworpen. De herenshirts zijn verkrijgbaar in de maten S t/m XXL en de damesshirts in de maten XS t/m XL.

De shirts kosten € 34,98. Voor elk shirt dat we verkopen storten wij € 6,70 aan KiKa.

Klik hier om het LMS Heren Event Shirt te bestellen.

 

Klik hier om het LMS Dames Event Shirt te bestellen.

 

Twijfel je nog? Bekijk hier dan onze LMS portretten en laat je inspireren!