Orango Run 2024

Last Men Standing Orango Run

Dat was het weer. Wat een dag. We feliciteren de winnaars:

Bij de hardlopers Jørgen Verstralen met 19 rondes, 127,3 km. Bij de wandelaars Vanessa De Waele met 20 rondes, 74 km. Wat een prestaties!

Waanzinnig & Indrukwekkend. Met deze twee woorden kunnen we de editie van 2024 prima omschrijven. Wat een dag was het weer. Het was wederom gezellig, uitdagend, verbazend, emotioneel, vrolijk, zwaar, respectabel, bijzonder, intens… superlatieven komen te kort.

Onderdeel van de Last Men Standing uitdaging is de start. Die is namelijk al om 05.00 uur (ooit zo bepaald door de avondklok tijdens corona). De wekker stond bij de organisatie dus om 04.00 uur, zodat alles rustig klaargezet kon worden. En ook de deelnemers moesten al vroeg uit de veren op deze zaterdag. Je kijkt hier natuurlijk niet naar uit, maar die eerste ronde lopen in een vroege, donkere en rustige omgeving, maakt het goed. Dit geeft toch een goed gevoel, een zegeviering, de eerste stap is gezet, deze uitdaging heb ik alvast overwonnen!

Dit jaar hadden we zowel een wandel- als hardloopeditie. Ongeveer 200 hardlopers en 50 wandelaars hadden zich ingeschreven voor dit, toch wel bizar te gekke, evenement. Lopers uit alle streken in Nederland en België en dit jaar ook meerdere deelnemers in Spanje en een hardloper in de UK.
Elk uur een rondje van 6,7 hardlopen of 3,7 km wandelen, lijkt misschien te doen, maar is dat zeker niet. De rust tussendoor is fijn, maar je moet wel weer opstarten elk uur. “Nog 1 minuut” klonk er dan, en dan moet je weer. Mentaal een pittige en natuurlijk gaat het je fysiek ook opbreken.

We konden dit jaar weer alles volgen via MS Teams, waar de lopers tijdens hun pauze even online kwamen. Sommige lopers kwamen tijdens hun loopje even vertellen hoe het ging en het publiek hield ons ondertussen gezelschap. Vanuit de organisatie werd het evenement aan elkaar gepraat, of beter gezegd ‘geouwehoerd’. Lopers die gestopt waren werden besproken, de uitdaging van de LMS werd uitvoerig belicht, tips volgden elkaar op, nieuwe schoenen werden getest en af en toe liep de organisatie (Johan & René) zelf ook een rondje van 6,7 km. Ondertussen was het ook bij de organisatie in de pauzes een drukte van belang, hardlopers maar vooral wandelaars die binnenkwamen om tussendoor even te rusten, te eten en te drinken. Het geklets van de dames gaf een levendige achtergrond aan het geheel.

In de pauzes zagen we de deelnemers even uitrusten “en die stoel ging ronde na ronde lekkerder zitten” zei Jessie, één van de laatste lopers. Iman (aka Patrick) liet zich gewoon even thuis knippen tussen de twee loopjes door. Hij verloor bijna al zijn haar, omdat er geboden werd op een volledig kaalgeschoren coupe. En elke ronde weer een berichtje ‘058 is binnen’, wij gaan nooit meer vergeten dat dit over Leeuwarden gaat.

De hele dag, met alle prestaties, donaties en interacties was gewoon weer waanzinnig. Wij en de deelnemers hebben er echt van kunnen genieten. De reacties geven misschien wel aan hoe leuk, bijzonder en waanzinnig een dag LMS kan zijn:

 • “Bedankt weer voor de organisatie! We vinden het zo’n tof evenement en met een goed doel.”
 • “Enorm bedankt voor de organisatie; heerlijk om dit te doen.”
 • “Het was een mooi dagje in de modder spelen. Niets is mooier dan dat. Meelopers vonden 1 rondje op ons parcours al zwaar.”
 • “Wat een bijzondere ervaring! Geweldig! Ik wilde 5 maar het zijn er uiteindelijk 7 geworden. Ik ben trots (en moe 😊)”
 • “Mooi evenement! Ik heb net ronde 15 gefinished, helemaal leeg.”
 • “Wat was het een super dag! Mooi weer, lopen ging lekker. Het was een soort mega-intervaltraining.”
 • “Was weer supertof om mee te doen.”
 • “Wat hebben jullie een mooi evenement neergezet! Goed geregeld, ook erg leuk met de Teams info en beelden. En natuurlijk het goede doel niet uit het oog verliezen, ik zal nog een extra donatie gaan doen. En voor volgend jaar of weer meedoen en proberen meer mensen te enthousiasmeren. Ga zo door!
 • “Bedankt voor een fantastisch inspirerend evenement. Prachtig weer, mooi doel.”
 • “It was fun! Looking forward to next year!”
 • “Tot een maand geleden had ik nog nooit gehoord van het Last Men Standing concept. Wat vond ik het een geweldige ervaring! Dikke proficiat aan de organisatie! Ook een pluim voor alle lopers en mede-wandelaars. Hopelijk tot volgend jaar!”
 • “Last Man Standing '24. Wat een bijzondere dag. Na 18 (pittige) rondjes waarvan de laatste 3 helemaal alleen was het mooi geweest. Super dankbaar dat ik dit kan en mag doen 💪”

Naast waanzinnig, was het ook indrukwekkend. Enerzijds gezien de prestaties. Lopers met elk hun eigen doelen, behaalden hun successen. Tevreden reacties over 10 rondes hardlopen, tot uitzinnige mails over het behalen van 4 rondes. Ieder zijn eigen uitdaging. En dat is indrukwekkend. Natuurlijk zijn de lopers van de laatste uren heel bijzonder. 19 rondes hardlopen, dus 19 uur hardlopen en 127,3 km hardlopen is simpelweg absurd. 20 rondes wandelen, dus 20 uur wandelen en 74 km wandelen is net zo buitengewoon. Maar ook de deelnemers die ver boven zichzelf uitstegen maakten indruk.

Misschien nog indrukwekkender was de link met KiKa. Er zijn zoveel donaties binnengekomen, dat we er echt stil van werden. Dit jaar was het ook voor ons als organisatie toch even anders. We haalden namelijk ook geld op in nagedachtenis van Inge van Bijnen voor de organisatie Links. Een extra lading. We leerden Inge kennen tijdens acties voor KiKa en de marathons in Chicago en Tokyo. Eind 2022 overleed Inge heel plotseling. Vlak daarvoor had Inge ons nog op het spoor gebracht van de marathon van Londen, die we dit voorjaar hopen te gaan lopen. Haar man was tijdens de Last Men Standing één van de deelnemers.
Dit was het echter niet alleen. Mark Slotboom is een deelnemer die al voor de derde keer meedoet met de LMS. Helaas heeft deze editie een andere lading dan voorgaande jaren. In de vierde pauze vertelde Mark: "Afgelopen Mei is leukemie bij mijn zoon Sep ontdekt, sindsdien is kinderkanker opeens dagelijkse kost i.p.v. een ver van mijn bedshow. In de zwaarste behandelperiode heb ik Sep meer zien afzien dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Het Prinses Maxima Centrum en Kika hebben, waar mogelijk, dit iets draaglijker geprobeerd te maken en zorgen ervoor dat Sep uiteindelijk weer een gezonde jongen wordt. Sep heeft, noodzakelijk, zijn grenzen verlegd en laten zien hoe sterk hij is. Nu ga ik mijn grenzen verleggen, voor Kika, voor Sep en alle andere kinderen die hier doorheen moeten. Ik ga vandaag 15 rondes van 6,7km lopen, 100 km in totaal"

Dit maakte zeker indruk. Bij ons en bij de deelnemers.

Ten derde werden er door het land acties met de Last Men Standing georganiseerd voor verschillende goede doelen. Indrukwekkend hoeveel er opgehaald wordt, onze teller staat nu op bijna € 5.500,-! (en still counting, er kan nog gedoneerd worden!). Maar ook op de teller van bijvoorbeeld Mark, Mariska en Daviddraaitdoor zijn enkele duizenden euro’s ingezameld. Een indrukwekkend resultaat! Iedereen bedankt!

We willen alle deelnemers bedanken, zonder jullie is de Last Men Standing geen event. Het enthousiasme en de positiviteit werkt aanstekelijk en maakt het onvergetelijk! Bedankt.

Klik hier voor het eindklassement.

Wil je ons bedanken voor de organisatie? Dan kan dit op twee manieren:

 1. Doe een donatie op onze actie pagina: https://www.doneeractie.nl/last-men-standing-for-kika-links/-85847  hier zamelen we geld in voor KiKa & Links.
 2. Koop ons geweldige eventshirt of onze cap! Een win-win want je ontvangt een uniek, hoog kwalitatief shirt/cap met je eigen prestatie én je steunt het goede doel, want wij doneren € 6,70 aan KiKa & Links. Zie: https://orangosports.com/products/lms-eventshirt-2024-unisex en https://orangosports.com/products/orango-cap-lms de shirts & caps zijn nog t/m dinsdag 5 maart te koop.

Gelukkig hebben we de foto’s nog… 

 

 

Last Men Standing

 

Bekijk hier de editie van 2023

Bekijk hier de editie van 2022 

Bekijk hier de editie van 2021

 

De Last Men Standing is een uitdagende afvalrace bestaande uit rondjes van 6,7 km (lees hier waarom 6,7 km). Klokslag elk uur start je een nieuwe ronde. Wie lopen de meeste rondes en houden het het langste vol? Wie worden de 'Last Men Standing'?

VOOR WIE? Ongeacht je leeftijd, geslacht, conditie, doelstelling of ervaring, ben je van harte welkom om deel te nemen! Je kan natuurlijk ook afspreken om één of twee rondjes met iemand mee te lopen!

WANNEER? Zaterdag 2 maart 2024, start om 05:00 uur.

HOE? Er zijn geen kosten, lees hieronder snel verder, ga de uitdaging aan en schrijf je in! (inschrijving is nog niet geopend)

 

Hoe werkt de Orango Run LAST MEN STANDING?

De Orango Run Last Men Standing is een virtuele afvalrace. Je zet een route uit rond je huis van precies 6,7 km. We starten om 05.00 uur in de morgen en klokslag elk uur start je een nieuwe ronde ... tot je niet meer kan. 

De snelheid maakt dus niet uit en ook het aantal rondes dat je loopt bepaal jij zelf. Dit is dus een run die geschikt is voor iedereen, zolang je maar 6,7 km loopt in een uur. Vanzelfsprekend kan je stellen, dat hoe sneller je loopt, hoe meer rust je hebt. Het is leuk om vrienden of familie te vragen om een rondje mee te lopen of te fietsen als support. Zo komen we allemaal in beweging!

Je kunt kiezen voor een rondje, heen en terug, binnen of buiten, of zelfs een loopband. Je bent hier vrij in, zolang je maar elk uur 6,7 km hardlopend aflegt. Het is natuurlijk ook leuk om met meerdere lopers te starten vanaf een vast punt en vanuit daar een vaste route uit te zetten.

Zaterdag 2 maart 2024, starten we dus om 5.00 's ochtends het eerste rondje. Klokslag op het uur mag je aan je volgende ronde starten (niet vroeger/niet later). Na elk rondje zorg je ervoor dat je rondje naar Strava wordt geüpload. Er wordt een MS Teams sessie opgezet, zodat de deelnemers elkaar kunnen motiveren. En er wordt een livestream gedaan, zodat de deelnemers gevolgd kunnen worden. Kan je niet meer starten aan je volgende ronde, dan is de Last Men Standing voor jou ten einde. De Last Men Standing eindigt als de laatste loper stopt.

Dit event is door vrijwilligers opgezet. Deelname is dan ook gratis. Mocht je iets terug willen geven, geef het dan niet aan ons, maar doe een donatie. Samen hebben we zo een fantastisch event en dragen we bij aan een goed doel. (In totaal hebben we al meer dan € 60.000,- opgehaald met de laatste 3 edities voor KiKa en Giro 555)

Meer weten over de regels en andere details? Klik hier.

Alvast veel plezier gewenst!

Twijfel je nog? Bekijk hier dan onze LMS portretten en laat je inspireren!

 

Wandeleditie - 3,7 km

Dit jaar is er ook een mogelijkheid voor wandelaars. Alles werkt eigenlijk hetzelfde als bij het hardloopevent. Elk heel uur start je met je rondje wandelen en je probeert om zo lang mogelijk door te gaan. Er zijn een paar afwijkingen:

 • Het rondje moet 3,7 km zijn.
 • De wandeleditie stopt als de laatste hardloper zijn/haar ronde heeft gelopen.
 • Er is een apart klassement voor de wandelaars.

De start is gelijk met de hardlopers, op 2 maart om 05.00 uur. Klokslag elk uur begin je aan je 3,7 km. Ga deze wandeluitdaging aan! Nodig je vrienden en familie uit en maak er een onvergetelijk event van!

Hoofdsponsors:

Shirt/cap niet meer verkrijgbaar

Een uniek shirt met jouw eigen prestatie erop gedrukt, is dat niet geweldig? En al zeggen we het zelf, de designs zijn ook fantastisch! Zoals jullie van ons gewend zijn is de kwaliteit en het draagcomfort van het hoogste niveau.

Bovendien steun je gelijk het goede doel, wij storten namelijk per verkocht LMS shirt/cap € 6,70 aan KiKa & Links. En nu ook nog eens allemaal tegen een scherpe prijs! Te veel redenen dus om jezelf een shirt en/of cap cadeau te doen!

 Bestel het shirt hier Bestel de cap hier