LMS details

Spelregels LMS

Zaterdag 2 maart 2024, starten we dus om 5.00 's ochtends het eerste rondje van de Last Men Standing. Klokslag op het uur moet je aan de volgende ronde starten (niet vroeger/niet later). Na elke ronde zorg je ervoor dat je ronde naar Strava wordt geupload (loop voor de zekerheid iets verder, dan weet je zeker dat Strava de juiste afstand toont). De hardlopers lopen een rondje van 6,7 km, de wandelaars een rondje van 3,7 km. Tussendoor vragen we je om deel te nemen aan onze MS Teams Meeting en wellicht je camera te richten op jouw eigen start/finish. Als je gestopt bent, mail je jouw totaal aantal rondes direct naar orangorun@gmail.com zodat we je kunnen afvinken, jouw rondes kunnen controleren op Strava en je uitslag in het eindklassement kunnen opnemen. Let op: je moet dus elke keer precies op het uur starten. Als je niet op tijd terug bent om op tijd aan je volgende ronde te beginnen, is jouw Last Men Standing klaar.

Het is toegestaan om rondjes te lopen (zowel binnen als buiten), heen en weer te lopen, één grote ronde te maken of zelfs op een loopband te lopen. Zolang je maar elk uur 6,7 km rent, of 3,7 km wandelt. Vanzelfsprekend is het niet toegestaan om de ene ronde te wandelen en de volgende te kiezen voor hardlopen. Om 05.00 uur maak je een keuze: of alle rondes wandelen óf alle rondes hardlopen.

 

De rondes: Als je meerdere rondjes kunt vinden, is het toegestaan om deze af te wisselen. Zolang je maar een bewijs hebt dat je de juiste afstand hebt gelopen (bij voorkeur is dit bewijs Strava). Je kan dus bijvoorbeeld kiezen voor een veiligere route als nog (of alweer) het donker is.

 

Heen en terug: In één keer heen en terug of meerdere keren heen en terug is toegestaan. Je kan dus een simpele 6,7 km route maken die uit heen en terug bestaat. Maar ook een hele grote ronde van 10 x 6,7 km is toegestaan. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld deelnemers die ervoor kozen om van de ene stad naar de stad te lopen.

 

Loopband: Het lopen op een loopband is ook toegestaan. Om te bewijzen dat je de exacte afstand hebt afgelegd, kun je na elke ronde een foto maken van de loopband. Mocht erom gevraagd worden dan is dat je bewijs. Gewoon uploaden naar Strava kan natuurlijk ook.

 

De winnaar(s): Kan je niet meer starten aan je volgende ronde, dan is de Last Men Standing voor jou ten einde. De Last Men Standing eindigt als de laatste hardloper stopt. Wanneer er nog twee hardlopers over zijn, is het dus afwachten totdat één hardloper besluit om niet meer te starten aan de volgende ronde. De ander moet dan nog wel een ronde binnen 60 minuten met succes voltooien, maar daarna is hij/zij de winnaar van de Last Men Standing! Mochten meer mensen gelijktijdig besluiten te stoppen dan zijn zij samen de winnaars van het event. Alle andere deelnemers krijgen een DNF (did not finish), als het goed is finisht er namelijk maar één persoon.
Voor de wandelaars eindigt de Last Men Standing ook als de laatst hardloper zijn/haar rondje heeft voltooid. Als er dan nog wandelaars zijn natuurlijk. Het kan dus zijn dat er bij de wandelaars meerdere winnaars zijn. Voor de wandelaars wordt een apart klassement bijgehouden.

 

Strava: Upload je rondes per rondje, zet je horloge/telefoon dus niet op pauze. Maar eindig elke ronde, zodat op Strava duidelijk is dat je een ronde hebt gelopen. Zorg er ook voor dat je lid wordt van onze Strava club op https://www.strava.com/clubs/LMSOrangoRun Uiteraard waarderen we het als je hier ook een berichtje plaatst en/of een foto.

Heb je geen Strava? Aanmelden is gratis en heel makkelijk. Je kunt het zelfs gebruiken als je geen GPS-smartwatch hebt. Zolang je een smartphone hebt, kun je je telefoon bij je dragen en je GPS-bestand en tijd/afstand met je telefoon opnemen met de Strava app.

 

Deelname: Zorg er allereerst voor dat je de regels en voorschriften van de lokale overheid naleeft. Doe niet mee als je je ziek voelt, en loop jezelf niet over de kop, denk aan je gezondheid! Zorg voor een plek waar je wat kan eten/drinken en een computer/telefoon/tablet hebt.

Omdat het voor ons moeilijk zal zijn om iedereen tijdens de race te volgen, zullen we erop vertrouwen dat deelnemers hun resultaten nauwkeurig documenteren. We zullen ook weer gebruikmaken van "Course Marshals", die bijvoorbeeld de Strava feeds zullen controleren om ervoor te zorgen dat hardlopers elke race goed voltooien, binnen de regels van het evenement.

 

MS Teams Meeting: We zullen MS Teams gebruiken om te communiceren met de deelnemers. MS Teams biedt het publiek ook een manier om de race op elk moment te bekijken. We streamen de race via YouTube op de racedag(en). Op onze Facebookpagina worden links geplaatst zodat het publiek de race op de wedstrijddag kan bekijken. Zet je webcam dus zo neer dat je in beeld bent als je start/finisht. De MS Teams Meeting sessie zal om 4.30 opengezet worden. In de week voor het event zullen we een testmoment inplannen, zodat je alvast kan inloggen en de verbinding kan testen. Bovendien gebruiken wij deze test-MS Teams Meeting om vragen te kunnen beantwoorden, als die er zijn.

Als je MS Teams gebruikt (dit is niet verplicht), moet je nog steeds je definitieve eindresultaat e-mailen (aantal rondes voltooid)! Het bewijs (Strava) en de uiteindelijke e-mail bepalen je registratie in het eindklassement.

Mocht MS Teams falen als gevolg van een storing aan onze kant of aan jouw kant, blijf dan gewoon je rondes opnemen, begin elke race op precies het uur en upload elke ronde op Strava. Op Strava kan je ons middels een bericht/foto laten weten hoe het gaat. Als je gestopt bent, stuur je ons direct een mail met het totaal aantal voltooide rondes.

Dit event is door vrijwilligers opgezet. Deelname is dan ook gratis. Mocht je iets terug willen geven, geef het dan niet aan ons, maar doe een donatie, doneren kan hier.

 

Promotie Last Men Standing

Gebruik de onderstaande afbeelding op je Facebook, Instagram, Strava, website of waar dan ook en help ons zoveel mogelijk beweging te creëren!