LMS Portretten

 

Het deelnemersveld van de Last Men Standing Orango Run is heel divers. Van hardlopers die nog niet zolang meelopen tot ultralopers die vele km’s per week maken. Vorig jaar waren er deelnemers intens blij met 3 rondes van 6,7 km en we hadden deelnemers die na 19 uur (totaal 127,3 km!) eigenlijk nog niet genoeg hadden. Het leek ons daarom leuk om een beeld te schetsen van een paar Last Men Standing deelnemers. Middels portretten laten we zien dat de Last Men Standing ook iets voor jou is!

 

Naam: Nico Koppe
Last Men Standing 2021:  6 rondes, 40,2 km

 

Nico is een local legend! In de regio vaak begroet met ‘Hey Koppe!’ Wij kennen Nico goed en kunnen wel zeggen dat hij knettergek is van hardlopen.

Even een marathonafstand door de polder (onverhard) als training is voor Nico de normaalste zaak van de wereld. In 2021 onderging Nico een meniscus operatie vlak voor de LMS, maar dat weerhield hem niet om toch ff 40 km te lopen!

Nico heeft al heel wat marathons op zijn naam staan en ook enkele ultra’s. Bijzondere prestaties zijn de Lavaredo Ultra Trail (120 km met 5800 hoogtemeters!) en de Arctic Ultra Lofoten (166 km). Wat gaat Nico op 5 maart tijdens de Last Men Standing 2022 doen? Wij laten ons graag verrassen, succes Nico!

Ook een uitdaging (voor jezelf) aangaan? Schrijf je hier in: https://orangosports.com/pages/orangorun

 

Naam: Maria Monden
Last Men Standing 2021:  10 rondes, 67 km

 

Vorig jaar liep Maria, samen met haar man Wouter, zomaar even 10 rondes! Dus totaal 67 km in 10 uur. Een prestatie van formaat! Dit jaar gaat ze proberen om minimaal 11 rondes te halen. Hopelijk zitten de weersomstandigheden nu mee, want vorig jaar maakten de wind, regen en kou (soms zelfs hagel) het voor veel deelnemers zwaar.

Op Instagram (https://www.instagram.com/mariamarathon/) vielen haar verhalen ons al een tijdje op, dus extra leuk dat Maria de uitdaging van de Last (Wo)Men Standing aangaat!

In 2017 heeft Maria het hardlopen serieus aangepakt. Na een goede opbouw heeft ze in 2018 de eerste halve marathon gelopen en in 2019 liep ze de hele marathon van Chicago. Deze Major Marathon liep ze voor KiKa.

Maria had de smaak te pakken en schreef dus gelijk in voor de marathon van Berlijn, door de pandemie kon deze Major Marathon niet doorgaan in 2020, maar in 2021 kon ze deze wel finishen.

Gemiddeld trekt Maria zo’n 3 tot 4 keer per week de hardloopschoenen aan voor een training. Verschillende afstanden en verschillende ondergronden. Om er een beetje structuur, motivatie en een goede opbouw in te krijgen gebruikt Maria de app Trenara (aanrader!)als hardloopschema.

Omdat er in 2020 en deels in 2021 bijna geen wedstijden waren, deed Maria mee met verschillende challenges. Zoals de Last Men Standing 2021. En in de zomer liep Maria eventjes 2x 50km in één weekend (!) Maria: “Dat was heel tof, net zo tof als 'spontaan' de Berenloop marathon op Terschelling afgelopen jaar.

Ik loop steeds vaker en steeds meer trails. Dat bevalt mij erg goed, dit jaar bouw ik mijn trainingen op naar een wedstrijd van 100km-op-een-dag. Dit is eind augustus 2022.”

Maria vindt het gewoon heerlijk om in beweging te blijven, te ontspannen. Even het hoofd leeg maken en genieten van de natuur. Het lopen is verslavend!

“De vorige Last Men Standing vond ik erg leuk en ik ga graag opnieuw de uitdaging aan!”

 

Net als Maria ook een uitdaging aangaan? Schrijf je hier in: https://orangosports.com/pages/orangorun

 

Naam: Romy Tijdeman
Last Men Standing 2021:  3 rondes, 20,1 kmIn 2021 deed Romy mee met de Last Men Standing en liep 3 rondes, een totaal van 20,1 km. Het weer zat tegen, het was nat. Heel nat en vooral ook koud. Het lag niet aan de vermoeidheid, maar het bleef maar regenen en waaien. We weten allemaal dat de barre weersomstandigheden je keihard laten werken. Romy had dit niet voorzien dus liet het bij 3 rondes.

Dit jaar zijn er plannen. Flinke plannen. De week voor de Last Men Standing (5 maart) is Romy vrij, dus genoeg rust voor een goede voorbereiding. Het doel is om minimaal de marathon afstand te halen. Dat zijn dus 7 rondes, 7 uur achter elkaar hardlopen (met enkele pauzes). Om 05.00 uur start de eerste ronde, om 12.00 uur start ronde 7. Omdat Romy de maand erop de marathon van Rotterdam gepland heeft, is het niet verstandig om tot het uiterste te gaan, maar die 7 rondes moeten lukken.

“Vorig jaar vond ik het top om mee te doen, een supermooie uitdaging waar ik nog steeds vaak over praat. Ik loop nu 4 keer in de week, doe krachttraining en 2 keer in de week ga ik vacuüm fietsen voor de extra vetverbranding”

Romy liep 2 keer de marathon van Rotterdam en dit jaar wil ze haar tijd verbeteren (dat betekent dat ze onder de vijf uur moet lopen). Daarnaast gaat ze de Online Challenge aan om in het jaar 2022, 2022 km te lopen.

“Ik vind het fijn om mijzelf uit te blijven dagen en steeds verder te gaan. Op naar deze uitdaging en ik ben benieuwd hoe ver ik kom!”

Wij wensen Romy heel veel succes. Hopelijk worden de doelen behaald, maar belangrijker, hopelijk blijft het plezier net zo groot als nu!

 

 

Naam: Bas Nieuwenhuis 
Last Men Standing 2021: 4 rondes, 26,8 km

 


De Last Men Standing is voor iedereen, dat maakt het event juist zo leuk. Bas had voor de Last Men Standing 2021 nog nooit de 10 km hardlopen aangetikt. Af en toe eens een rondje van +/- 5 km, maar geen gekke dingen. Niet té vaak en niet té ver. Het moet wel leuk blijven 😉. Maar begin 2021 liet Bas zich toch overhalen om mee te doen aan de Last Men Standing. De race gestart met de hoop om twee of misschien zelfs drie rondjes te halen. Drie rondes is bijna een halve marathon, dus een afstand om serieus te nemen. Mede dankzij hulp van familie wist Bas vier rondes te halen en liep hij zomaar ff 4 uur!

Dit jaar gaat Bas weer de uitdaging aan, er moet nog wat conditie opgebouwd worden en alles moet heel blijven, maar die vier rondes zijn dit jaar het minimale doel geworden. Succes Bas!

 

Naam: Gerben Oevermans
Last Men Standing 2021: 16 rondes, 107,2 km


Er zijn deelnemers aan de Last Men Standing die gaan voor het uiterste. Zij stoppen niet als het iets zwaarder wordt, maar weten zichzelf te pushen tot onvoorstelbare extremen 💪. Gerben is zo iemand. Vorig jaar liep hij de Last Men Standing ‘uit’. Vanwege de avondklok stopte de LMS om 21.00 uur, na 16 rondes (107 km). Als je 16 uur hardloopt, moet je wel wat gewend zijn, nou Gerben liep beide weekenden daarvoor de Sallandtrail (80 km). Dus goed uitgerust was hij niet eens.😄

Gerben is dus zo’n hardloper van de buitencategorie. Gemiddeld loopt hij 500-600 km per maand 😳. In extreme wedstrijden ziet hij een uitdaging, zo liep hij de Elfstedentocht (230 km) in 2018 en zette hij in 2020 de FKT op het Pieterpad (498 km)! Dit jaar liep hij nog eventjes de Duinhopper, ruim 220 km in net geen 34 uur (Hoek van Holland naar Den Helder). Bijzondere prestaties, stuk voor stuk.👏👏

Die 16 rondes van vorig jaar waren dus voor Gerben ‘maar’ 16 uur. Gerben: “De Last Men Standing is leuk, juist omdat iedereen zichzelf kan uitdagen om dat ene rondje extra te doen. Op die manier loop je toch net wat verder dan je gewend bent. En dat blijft een super gevoel, of dat nou 5 of 16 rondes zijn.”
Gerben gaat dit jaar tijdens de Last Men Standing ver komen. Heel ver, denken wij. Zo ver, dat wij een slaapschema gaan inbouwen, zodat één van ons de prestaties kan blijven volgen. Want de kans dat Gerben 24 uur hardlopen haalt en daar zelfs flink overheen gaat, is behoorlijk groot!

Naam: Yvonne Kroes
Last Men Standing 2021: 3 rondes, 20,1 kmAls laatste in deze reeks van Last Men Standing portretten hebben we Yvonne Kroes. Yvonne liep vorig jaar ook mee met de LMS en liep toen 3 rondes (20,1 km). Dit jaar wordt wellicht lastig, omdat een peesblessure in de weg lag. Maar… stiekem hoopt Yvonne haar LMS PR te verbeteren dit jaar. En dat is nou precies de uitdaging waar de LMS voor staat!

Yvonne loopt drie keer per week, waarvan één lange duurloop. Inmiddels heeft Yvonne al heel wat op haar ‘hardlooploopbaan’ staan. Zo deed ze mee aan de Dutch Ultra Coast, 50 km lang, in de nacht, veel regen en windkracht 7. Ook liep ze DE marathon in Athene (pittig parcours met veel 31 km vals plat).

Tegenwoordig loopt Yvonne om gezond oud te worden en een beetje op gewicht te blijven. “Daarnaast is hardlopen de laatste jaren een heel sociaal iets geworden. Of je nou samen loopt of een hardloopwedstrijd ergens in het land loopt, er is altijd wel weer een bekende uit de hardloopwereld die je tegenkomt.”

“Ik vind de Last Men Standing een heel leuk event. Ontzettend spannend en uitdagend. Lekker vanuit huis, waar de nodige hapjes en drankjes al klaar staan. Even snel appen met meelopers hoe het gaat en weer door. Het is mooi om ook een klein steentje bij te dragen aan het goede doel.”