Orango Run 2022

Nieuw NL record! De Last Men Standing zit er weer op...

Op 5 maart startten meer dan 200 lopers door heel het land (en België, Engeland en Zwitserland) hun eerste rondje van 6,7 km. Om vervolgens om 06.00 uur aan hun tweede rondje te beginnen. Net zo lang tot er maar één overbleef... en dat duurde best een tijdje, een heel tijdje, zeg maar gerust heel erg lang. Zó lang dat het Nederlands record (voor zover wij het konden terugvinden) officieus volledig aan flarden werd gelopen.

Gerben Oevermans en Frank Houweling liepen vanaf ronde 21 namelijk met z'n tweeën naar 37 rondes. 37 uur achter elkaar starten voor een rondje van 6,7 km! In totaal liepen ze samen tot 249 km. Het oude record werd in de VS gelopen en stond op 32 rondes. Wat een diep respect hebben wij voor deze bikkels! Echt buiten elke redelijke gedachtegang dat je dit mentaal en fysiek kan opbrengen. Na elk uur moet je weer tegen ons aankijken en jezelf maar weer motiveren om te starten. Het ging bijna even mis bij Gerben, die maar net op tijd kon starten na een dutje, maar na overleg met de 'VAR' werd de starttijd goedgekeurd. Na ronde 37 moest Gerben het bijltje erbij neerleggen en vertrok Frank voor de ereronde. Frank liep uiteindelijk met 38 uur en 254,6 km het officieuze Nederlands record! Gefeliciteerd!

‘Gekkenwerk’ zal je misschien denken, maar de deelnemers genoten met volle teugen van deze uitdaging. Voor de één lag die uitdaging bij 3 rondjes (20,1 km), voor de ander begon de uitdaging pas bij 15 rondes (100,5 km).

We hebben ontzettend veel leuke reacties gehad, veel succes wensen, bedankjes en leuke foto’s. En regelmatig de vraag: “Is het volgend jaar weer?” En dit was nou precies de opzet van de Last Men Standing: mensen in beweging krijgen. Nou dat is gelukt, zeker ook omdat er dit jaar weer veel mensen meegefietst/gelopen/geskated hebben. Iedereen bedankt voor de deelname!

Een tweede doel was om zo veel mogelijk op te halen voor het goede doel. Er is voor meerdere goede doelen gelopen maar veelal voor KiKa, waar ook de organisatie zelf voor inzamelde. Maar ook voor Giro 555 Oekraïne werd geld opgehaald. Het totaal is wat verdeeld over verschillende acties maar bij elkaar is er zeker € 20.000,00 opgehaald!

Kortom we hebben als organisatie weer enorm genoten van jullie! Bedankt voor al het enthousiasme, de mooie donaties en jullie fantastische prestaties! En wie weet tot volgend jaar 😊

Het klassement

Dit jaar geen corona avondklok, maar we gingen door tot het gaatje. Bij de Last Men Standing kan er maar één finishen, de rest valt af. En krijgt een DNF. Met verbazing hebben wij de prestaties van de deelnemers gevolgd. Waar sommige deelnemers het doorzettingsvermogen en de energie vandaan halen is echt ongelooflijk. Diep respect. Bekijk het eindklassement hier:

Klassement Last Men Standing Orango Run 2022

Gelukkig hebben we de foto's nog...

Er zijn heel veel foto's geüpload tijdens de editie van 2022. Tafels met eten, enthousiaste gezichten, mooie landschappen, heel veel horloges en vermoeide benen. Uit alle foto's hebben we een selectie gemaakt: