Orangorun2023

Zaterdag 11 maart was het dan weer zover: de LMS2023 Oranĝo Run ging om exact 05.00 uur van start!

De 3e editie van deze (te gekke) run met ruim 200 inschrijvingen startte in de vrieskou met in het noorden en oosten van het land nog veel ijs en sneeuw op de wegen. Dit maakte het voor de deelnemers extra zwaar in het begin. Het glibberen en glijden kostte extra energie en vroeg bovendien om concentratie. Gelukkig kwam gedurende de ochtend het zonnetje tevoorschijn en in het grootste gedeelte van het land was het perfect loopweer. Zon, windstil en een prima temperatuur.

Na elk gelopen rondje kwamen veel mensen online via MS Teams of men keek mee via YouTube. En zo deelden de lopers hoe hun benen voelden, hoe ze er mentaal voorstonden, wat ze aten en hoe ze aan het genieten waren.

Jong en oud, dames en heren, ultralopers en beginners, het was een mooi gezelschap. Ook de winnaar van de LMS2022 had zich weer aangemeld. Vorig jaar liep hij (Frank Houweling) maar liefst 38 uur door.

De cijfers:

  • Weersomstandigheden 11-03-2023, start 05.00 uur, -3º Celsius, windkracht 1, laagje sneeuw/ijs in grote delen van NL
  • 200+ inschrijvingen
  • Uit 4 landen: Nederland, België, Engeland en Marokko
  • Er werd gelopen in +/- 70 steden en dorpen

Ook ontvingen we bij de LMS2023 organisatie weer ontzettend veel leuke reacties van deelnemers en volgers. Enkele quotes:

“Succes allemaal, dat de beste de laatste mag zijn”

“Wat is het weer een geweldige dag, bedankt!”

“Het was weer fantastisch, maar auwwwww”

“Ik heb genoten en afgezien”

“Elke ronde is een cadeautje”

“Bedankt voor de fijne organisatie, het was FUN”

“Bedankt, het was een top evenement met een heel goed doel!”

“En nu ga ik de komende 3 weken in winterslaap”

 

Het ‘zenuwcentrum’ kon je in Bergambacht vinden. Daar zat de organisatie, continue turend naar de schermen om de deelnemers te volgen. Lopers in datzelfde dorp, kwamen elk uur langslopen en deden zelfs nog even een rondje door de huiskamer en rond het kookeiland.

Daarnaast heeft Johan een schoenentest gedaan, waarbij hij live vertelde wat zijn bevindingen waren. Deze test werd mede mogelijk gemaakt door VS Sport Gouda. Tevens werden de deelnemers geïnformeerd over sportvoeding van het merk Etixx, voeding en goed drinken zijn natuurlijk van essentieel belang tijdens deze run.

De winnaar van vorig jaar moest wegens een blessure na 13 rondes stoppen, maar bleef de andere deelnemers online mentaal steunen met tips en advies. Uiteindelijk won Lindsay Tai-Tin-Woei de Last Men Standing Orango Run na 20 uur hardlopen, een totaal van 134 km! 💪Lindsay versloeg dus alle deelnemers en bleef als laatste 'staan'. Als organisatie hebben we respect voor haar doorzettingsvermogen en positiviteit. Gefeliciteerd! Je bent de last (wo)man standing! 🏆

Met een eerste ambitie van 10 rondes, zette ze haar doel steeds een stukje verder. Eerst naar 15 rondes, toen naar 20 en op het einde gaf ze aan voor de 24 uur te willen gaan! Het Last Men Standing concept heeft echter altijd twee deelnemers nodig om zo ver te kunnen komen en na 19 rondes moest Jonathan Koutstaal vanwege maagklachten de handdoek in de ring gooien. Uiteraard ook een hele diepe buiging voor Jonathan, erg knappe prestatie! 💪

Het was leuk om te zien dat Lindsay veel hulp kreeg in Castricum van o.a. de Kustlopers ik denk dat we die ook mogen bedanken!

Naast loopplezier is deze run opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Wij (René en Johan) lopen al enkele jaren voor KiKa. Vanuit de organisatie krijgen we dan ook mee wat een ontzettend goed werk er geleverd wordt. Het Prinses Maxima Centrum boekt serieus vooruitgang!

Ondanks de zware coronatijden, die ook KiKa hard hebben geraakt, is er de laatste jaren veel progressie geboekt en is de overlevingskans gestegen van 75% naar 81%. Dit moet natuurlijk veel verder richting de 100%. En de prognose is dat dit haalbaar is! Echter is er wel veel onderzoek en dus ook veel geld nodig. Kinderen horen lekker te kunnen spelen, plezier te maken en te leren. Help ons samen met KiKa dit te verwezenlijken. Jullie steun maakt het écht mogelijk om kinderen met kanker beter te behandelen en te genezen.

Helaas overlijden er nog te veel kinderen aan kanker en daarom blijven wij ons, net als KiKa, inzetten voor dit goede doel. De Last Men Standing staat voor het derde jaar op rij ook weer in het teken van dit goede doel, deelname aan deze run is helemaal gratis, we vragen alleen een vrijwillige bijdrage aan KiKa. Loop je mee, wil je een loper steunen, of steun je ons en KiKa? Stort dan een mooi bedrag aan KiKa! Dat kan hier: https://www.runforkikamarathon.nl/johan-rene-3

We willen iedereen bedanken voor hun deelname! Het was echt een fantastische dag en door jullie enthousiasme blijven ook wij als organisatie genieten van dit event. Bekijk hier het volledige klassement.

Misschien tot een volgende??

Gelukkig hebben we de foto's nog!